google-site-verification: google3b2dcc63fc7db6a7.html

Deze testen zijn uitgevoerd in Engeland bij de firma Johnson speed. www.janspeed.com

Het toevoegen van de ontbrekende additieven

ValveCare zal er voor zorgen dat de juiste hoeveelheid additieven wordt gedoseerd afhankelijk van de verbruikte hoeveelheid brandstof, en zal deze evenredig verdelen over de verschillende cilinders. Met als doel de overmatige slijtage aan klep en klepzitting tegen gaan. Deze additieven worden standaard toegevoegd aan benzine, echter bij LPG/CNG is dit niet het geval. Voor minder dan €50,- per jaar kunt u uw auto verwennen met een perfect uitgebalanceerd brandstof systeem, teneinde hiermee onnodige reparaties te voorkomen.  Zie hier de verbluffende testgegevens van een onafhankelijk Brits vermaard autosport fabrikant.

Testen ValveCare

 

De werking van ValveCare  werd getest door een onafhankelijke firma  JOHNSON SPEED in Engeland. De testen werden uitgevoerd op een nieuwe 4 cilinder PROTON benzinemotor, waarop twee standaard VSI kits van PRINS werden gemonteerd, waarvan twee cilinders voorzien van ValveCare additieven, de twee zonder additieven.

 

De bruine kleur op de kleppen en de zuigers zien we bij de cilinders die niet voorzien waren van ValveCare additieven, deze bruine kleur is afkomstig van weggesleten metaal van klep en klepzittingen.

 

Ondanks de zware motorbelasting zijn de klepspelingen van de inlaatkleppen met ValveCare additieven slechts met 19% verminderd en de uitlaatkleppen met 18%, tegenover de cilinder zonder additieven waren de inlaatkleppen  tot 99% verminderd en de uitlaatkleppen tot 56%.

(u kan op de foto het verschil waarnemen, dat de inlaatklep is weggezakt in de klepzitting)

Hieruit kan worden afgeleid dat de ValveCare additieven wel degelijk helpen bij het reduceren van slijtage aan klep en klepzittingen.

ValveCare additieven test

De cilinders die voorzien zijn van ValveCare additieven zijn zuiver en hebben overigens geen aanslag van verontreinigingen, wat een zuivere verbranding weergeeft.

Wilt u de uitgebreide testgegevens op uw gemak nalezen, dan kunt u hier de volledige test downloaden.

Crommelinbaan 33D
2142 EX Cruquius
023 545 1563